Thanksgiving

Zo het weekend is weer om. We hebben mogen genieten van een heerlijk rustig weekend.

Zaterdag hadden we ons early Thanksgiving Diner.

Wij hebben de traditie van Thanksgiving mee genomen in ons gezin toen we in USA waren en het daar mee mochten maken.

Wat een feest, families die reizen half USA af om samen te kunnen zijn. Alle winkels dicht behalve de tankstations. Ook hebben dit jaar voor het eerst onze Thanksgiving tree gemaakt, heel bewust om de kinderen na te laten denken waar ze dankbaar voor zijn en niet alles maar voor gewoon aan te zien.Het besef van de mensen daar dat er zoveel is om dankbaar voor te zijn is gewoon ontroerend ( moet even slikken).

Het leven in Nederland is niet Altijd makkelijk maar in de USA zeker niet.

En toch..... vele hebben zo een rots vast vertrouwen in God, de regering, de mensen om hun heen. Een mega respect voor de leraren op school, politie, brandweer, en ambulance personeel.

Een deur open houden is gewoon, elkaar even groeten dat doe je gewoon, in New Mexico USA dan.

Hier moet je zoeken naar Christelijke lees boeken in een speciale Christelijke winkel. Daar liggen ze in de Walmart of KMart ( super markten)

Daar kom je de Hobby Lobby ( een grote hobby winkel) in en hoor je de opwekkings liederen om je heen.

Wij als nuchtere Nederlanders vragen ons af, is het echt zo'n land vol vertrouwen in God of is het er gewoon in gebakken dat de mensen zeggen God Bless You.

Hoe het is, is het........... Thanksgiving heeft op mij veel indruk gemaakt, en wat mij betreft mag het iedere dag Thanksgiving zijn. Hoe mooi zou de wereld er uit zien als we allemaal wat meer dankbaar zouden zijn voor elkaar en de 'gewone' dingen in het leven.

                                                      
                                                     bron van de foto: https://www.facebook.com/SistersInChristFellowship


Er is altijd een reden om Dankbaar te zijn.

God Bless You.


2 opmerkingen:

Chantal Vos zei

Zeker een mooie traditie. Ik wist niet dat er in de USA zo openlijk in winkels christelijke boeken te koop zijn en je zoals jij omschrijft in de hobby winkel opwekkingsliederen hoort.
Zo zie je maar veel weet men niet.

En ja de wereld zou een stuk mooier zijn als we meer dankbaarheid zouden tonen. Maar en dan wil ik niet pessimistisch zijn ik zie dat niet zo heel gauw gebeuren. Mensen zijn vaak zo egoistisch :( Toch ook zijn er nog genoeg die de kleine dingen in het leven wel waarderen. Hopelijk komen er meer mensen bij ;)
Wij horen bij de mensen die het waarderen :D

Jedidja zei

Wat mooi om het zo te doen.