Pas Op!!!

Ik hoor vaak om me heen mensen die denken te weten wie goed leeft en wie niet. Wie naar de hemel gaat en wie niet.

Pas hier mee op!!!

Je weet niet wat er in iemand leeft. Je weet niet hoe groot het geloof is van die ander. En als je wijst wijzen er nog altijd 4 naar je terug. Onthoud dat.

Oordeel niet opdat gij veroordeeld zult worden. Je doet het zo snel, hmm die ziet er raar uit. Nou die kleding zou ik niet kopen. of hoe komt die aan dit of dat, die werkt niet eens. Nou ja zeg die heeft een WIA maar moet je kijken wat ie doet.

Als je schoon van Geest wilt blijven pas dan op met dat soort gedachten.


Ik zal nooit vergeten toen ik begon te schrijven met gevangenen, hoeveel 'goed bedoelde' adviezen in kreeg. Hoe gevaarlijk het wel niet was. Allemaal bedankt maar volgens mij is de moordenaar die naast Jezus hing nu toch ook echt in de Hemel, hoe zeker ben jij ervan dat je daar ook komt?

Staat er niet in de Bijbel dat: ik was gevangen en gij hebt me bezocht, is dit dan geen opdracht van God dat we gevangenen bezoeken, of mensen die anders leven dan wij.

Gisteren had ik een gesprek met mijn beste vriend. We kwamen op het punt van hoe weet je nu dat het geloof in God, Jezus en de Heilige geest het ware geloof is.

Waarop hij antwoorden:

Dear Evelin, let me tell you something.

(ik zal verder gaan in het Nederlands zodat jullie het ook snappen)

Ik had een gesprek met mijn cel genoot. We hadden het over geloven en het juiste geloof of niet. Die cel maat zei ik weet zeker dat ik het juiste geloof heb( hij is wicka)ik geloof in God leef naar de bijbel dus.
Ok zei mijn beste vriend maar stel dat ik het juiste geloof heb, Ik geloof in God en Jezus. Dus ik heb hoe dan ook niets te verliezen als ik er naast zit met mijn geloof, maar als ik het ware geloof heb dan ben jij wel verloren, want jij gelooft niet in God.

Ik had het nooit zo gezien, maar hij heeft een kern van waarheid hier.

In de bijbel staat ook dat je door Jezus bij God komt. Dus als je Jezus niet hebt kom je niet tot de vader.

Daar ga ik vandaag eens heel goed overna denken.

Fijne dag Allemaal.

2 opmerkingen:

Jedidja zei

Dank je wel Eve! Mooie post. Mijn zoon heeft zelf achter slot en grendel gezeten. Ik weet hoe belangrijk post is. Ga vooral door. En oordelen? Daar verspil je alleen maar je kostbare energie mee.

Heel mooi dat je dit wilde delen. Dank je wel.

Look Around The Corner zei

Wij zijn geen haar beter dan iemand achter de tralie.

Het is makkelijk te wijzen naar een ander. Maar als je ECHT goed kijkt naar je zelf....zou God dan meer van jouw houden dan van die geen die vast zit?

Daar geloof ik niets van.

Dank voor je mooie feedback Jedidja, kippevel geven je woorden me zo mooi.