Lekker voor in het weekend

Toscaanse broodsalade

Toscaanse broodsalade

Toscaanse broodsalade
  • Soort: Bijgerecht
  • Kooktijd (minuten): 
  • Seizoen: Hele jaar
  • Aantal personen: 4 personen
  • Bereidingstijd (minuten): 

Ingredienten

  • ciabattabrood (mag oud zijn)
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr verse tomaten
  • handjevol basilicumblaadjes
  • 5 el olijfolie
  • 5 el rode wijnazijn
  • 1 tl suiker
  • wat zout en peper naar smaak
Toscaanse broodsalade gemaakt van oud brood. Dit gerecht is ook wel bekend onder de Italiaanse naam panzanella. Dit gerecht is zo lekker dat ik er soms brood oud voor laat worden.

Bereidingswijze

Snijd het brood in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Rooster de blokjes in een droge koekenpan tot ze wat knapperig zijn. Snijd het teentje knoflookdoormidden en smeer hier de binnenkant van een grote saladeschaal mee in. Leg er de stukjes brood in. Snijd de tomaten doormidden of in vieren. Gebruik het liefst verschillende soorten tomaten; een combinatie van geel en rood geeft een vrolijk effect. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Serveer direct of bewaar de salade tot gebruik in de koelkast.

Geen opmerkingen: