Een lekker recept voor het weekend.

Als je liefhebber van de Italiaanse keuken bent zal deze authentieke parmigiana zeker in de smaak vallen. Ook bij de kinderen.

INGREDI√čNTEN (voor 4 personen) 
1. 4 kipfilets 
2. een sneetje oud brood of wat broodkruim  
3. 80 g geraspte Parmezaan 
4. Verse tijm, basilicum en oregano 
5. 250 g kerstomaatjes 
6. 1 blikje tomatenpuree of passata 
7. 1 bol mozzarella van 250 g 
8. 1 ei 
9. 100 g bloem 
10. olijfolie 
11. zout en peper
VOORBEREIDING 
1. Maak broodkruim van een sneetje oud brood of koop het kant-en-klaar in de winkel. Voeg hier de Parmezaansekaas en wat tijm aan toe en breng op smaak met zout en peper. 


2. Klop het ei los in een grote kom. Rol de kipfilets eerst in de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim. 


3. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de kipfilets hierin goudbruin. Verwarm de oven voor op 200˚C. 


4. Vet de bakplaat of ovenschaal in met wat olie (of gebruik vier kleine ovenschaaltjes, eentje per kipfilet). Bedek de bodem met een laagje passata en de gehalveerde kerstomaatjes. Leg de kipfilets op de tomaatjes, scheur wat blaadjes van de verse kruiden af en strooi over de kip. Sluit af met een laagje mozzarella en nog wat verse kruiden. Bak het geheel 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.   
5. Deze Italiaanse klassieker dien je op samen met gebakken aardappeltjes met rozemarijn, pasta en een groen salade. Grazie nonna!  

Geen opmerkingen: