Amish Pompoen brood.

Ik dacht dat ik al lekker aan het opknappen was dus het moest toch lukken om een pompoenbrood uit mijn amish kookboek te maken.

Zo dat viel even tegen.pfffffffff aan het eind van het bereiden van de pompoen en het deeg maken, was ik kompleet uitgeput.

Maar het brood is lekker geworden.


We hebben er van genoten vanavond.

Het recept is makkelijk. Oven op rond the 180 graden zetten en zorgen dat je genoeg bakblikken hebt en een uurtje om het brood in de oven te laten bakken.

En het recept natuurlijk:

3,5 cup Bloem 3 cup suiker 2 theel baking soda 1,5 theel zou 1 theel kaneel, 2 cups verse gekookte pompoen, 1 cup zonnebloem olie, 2/3 cup water, 4 eieren, 2 cup noten 1 kop rozijnen dit hoeft er niet in en tot slot nog 2 cups peanut butter chips, dat is hier haast niet te krijgen dus ik heb een eetl pindadaas en wat choclade chips toe gevoegd. de pompoen prak je fijn als het gaar is de noten die doe je in de blender kapot slaan. dan begin je met de droge ingredienten te mixen, daar na voeg je steeds wat bij van de natte produkten, ik heb als laatste de eieren gedaan.
dan moet je een flinke bak vorm hebben of 3 kleine brood vormen. oven op 190 gr voor ongeveer een uur. je test met een sate prikker of ie goed is. als de prikker droog eruit komt dan is ie klaar voor de honing boter doe je wat boter en voeg je honing toe. Eetse.


Geniet van je avond, en blijf dichtbij je Maker.

6 opmerkingen:

marmarel zei

Oh dat ziet er heerlijk uit! Ik heb een pompoen liggen. Daar ga ik denk ik een ovenschotel van maken, maar zo'n brood lijkt mij ook het proberen waard.
Beterschap verder!
Groetjes, Marijke

Eve Jansen zei

Je hebt niet zoveel pompoen nodig hoor Marijke. valt best mee dus wie weet kan je beide maken.

Lieneke van Vuuren zei

Leuk, ziet er heerlijk uit!
Toch nog maar een beetje rustig aan doen! Hoop dat je gauw weer opknapt!

Jedidja zei

Rustig aan jij hè? Ander doe je het zittend (deeg klaar maken) misschien scheelt dat.

Lijkt me erg lekker.

Eve Jansen zei

Ik doe echt rustig, ik heb geen keus. Dat blijkt maar weer :)

GodsOwn/Bernice zei

Gauw opknappen.Vond het leuk op je blog te belanden.De mijne zou ik weer moeten oppoetsen....Misschien een voornemen voor 2015 ha ha...Fijne zondag en tot ziens op de fbpage