HAPJE/BIJGERECHT - 45 MINUTEN + 15 WACHTEN - 15 STUKS **
Homemade vegetarische balletjes van kikkererwten, kruiden en gedroogde tomaat
Ingredienten
400 gr kikkererwten uit blik, uitgelekt
ca 5 gedroogde tomaten op olie
1 ei
1 uitje
2 teentjes knoflook
klein bosje verse peterselie
paar druppels citroensap
Flinke snuf komijnpoeder
Klein snufje chilipoeder
Peper en zout
Ca 50 gr bloem
Zonnebloemolie
Extra: knoflookdip, gegrilde groente, Turks brood en sla
Materialen
Keukenmachine
Bereiding
Laat de kikkererwten uitlekken. Doe deze in een keukenmachine samen met het uitje, knoflook, peterselie, gedroogde tomaatjes, ei, citroensap, komijn, chili, peper en zout. Mix dit door elkaar. Voeg beetje bij beetje bloem toe tot het mengsel wat steviger wordt. Haal je handen door wat bloem en neem ongeveer 1 eetlepel van het mengsel en draai hier een balletje van. Herhaal dit tot het mengsel op is. Laat ze 15 minuten opstijven in de diepvries (45 tot 60min in de koelkast kan ook). Verhit ondertussen een laag olie in een pan tot ongeveer 175 tot 180 graden. De olie moet gaan bruisen als de balletjes er in gaan maar niet gaan roken. Bak ze ongeveer 4 minuten, draai ze regelmatig om. Laat de falafel uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer ze op een schaal met bijvoorbeeld wat gegrilde groenten, turks brood, sla en yoghurtdip of in een pitabroodje.
Bekijk hier het filmpje van het recept. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe filmpjes van LeukeRecepten abonneer je dan op mijn Youtube kanaal. Elke donderdag komt er een nieuwe video online!
1 opmerking:
ooh daar krijg ik honger van! Goed idee voor dit weekend inderdaad...dank je wel.
Groetjes Cora
Een reactie posten