Recept

Griekse ovenschotel met kip en aardappelen




NA
Weight Watchers recept
4 sterren
Beoordelingen (81)
11ProPointswaarde
Voorbereidingstijd: 20 min.
Bereidingstijd: 45 min.
Overige tijd: 0 min.
Porties: 4
Haal Griekenland in je eigen huis met behulp van dit smakelijke gerecht met verse kruiden en fe

    Ingrediƫnten

    •  40 g Zongedroogde tomaten, zonder olie   
    •   800 g Aardappelen, rauw   
    •   480 g Kipfilet, rauw   
    •  3 teentje(s) Knoflook   
    •  1 eetlepel(s) Rozemarijn, gehakt   
    •  2 eetlepel(s) Olijfolie   
    •  1 snufje Zout   
    •  1 snufje Peper   
    •  4 takje(s) Tijm   
    •  90 g Fetakaas, light   
    •   500 g Cocktailtomaatjes   

    Instructies

    • Overgiet de gedroogde tomaten met heet water en laat 10 minuten wellen. Laat uitlekken en snij in stukjes. Snij de aardappelen in schil in langwerpige stukken en de kipfilet in kleine stukjes.
    • Pers de knoflook en meng met de rozemarijn en olie. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de gedroogde tomaten, tijm, aardappelen en kip toe en roer goed door.
    • Vul een ovenschaal (20cm x 25cm) met de mix van ingrediĆ«nten, zet in het midden van de op 180° C voorverwarmde oven (gas: stand 2, hetelucht: 160° C) en bak 45 minuten. Snij de feta in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel ze na een baktijd van 30 minuten over het gerecht en bak vervolgens nog zo’n 15 minuten.

http://www.weightwatchers.nl/food/rcp/recipepage.aspx?recipeid=222168#

Geen opmerkingen: