Weet jouw kind..............

Weet jouw kind, hoeveel het waard is?
Weet jouw kind hoeveel je van hem of haar houd?
Weet jou kind de waarde van zijn of haar lichaam?
Weet jouw kind dat het eerlijk moet zijn?
Weet jouw kind dat sex niet iets is wat je zomaar even doet, maar dat het ook emotioneel veel met hem of haar doet, en dat God het daarom heeft bedoeld voor binnen het huwelijk.

Gisteren keek ik een programma op tv. wat me werkelijk misselijk maakte.

3 meisjes van 15 die werkte als hoer. Ik heb er geen andere woorden voor. Deze meisjes hadden hier zelf voor gekozen, een meisje wist dat haar ouders het echt niet goed zouden vinden. Een meisje was met iemand mee gegaan die haar gewoon even voor 3 maanden vast hield, en van haar 'diensten'profiteerde om er zelf beter van te worden. En dit is maar een topje van een mega ijs berg. En nee het gebeurd niet alleen op de wallen. Meisjes worden opgehaald op klaar lichte dag bij een supermarkt. van het schoolplein en ik weet al niet waar, maar op plaatsen waar je het niet zou verwachten.

Ik zeg vaak genoeg tegen mijn dochter hoeveel ik van haar houd. En hoe mooi ze is, en hoeveel ze waard is. En dat ze kostbaar is, en dat sex niet iets is wat je zomaar doet.

Ik bid voor haar, de verleidingen die op haar pad komen. Dat ze niet met de verkeerde mensen om zal gaan.

Ik moet haar ook los laten en vertrouwen dat God met haar mee gaat en voor haar zorgt en haar beschermd.

Maar ik bedacht me dat ik deze dingen eigenlijk nooit echt zo tegen mijn jongens zeg. Maar ook zij kunnen slachtoffer worden van mensen die verkeerd met hun willen.

Prent het je kinderen in, je kan het nooit te veel zeggen hoeveel je van ze houd, hoeveel ze waard zijn, hoe mooi ze zijn. Geef ze die eigenwaarden mee, dat ze NEE kunnen zeggen tegen iemand die anderen ideeen heeft met hun dan God of jij als ouders. Stel als ouders ook je grenzen. Kinderen willen grenzen krijgen.

Laat je kind weten dat wat er ook gebeurd, je altijd van je kind zal houden. Het geen ze gedaan hebben wordt je niet blij van, maar je houd van je kind, en het is altijd welkom thuis.

Bid, bid voor je kinderen en.........

Blijf dichtbij je Maker.

                                                         foto bron: Google

3 opmerkingen:

Ariƫlla zei

Wat goed dat je hierover schrijft! Heel dapper.

Eve Jansen zei

Dank u wel.

Jedidja zei

We kunnen niet open genoeg zijn, denk ik wel eens.