Beloof............

Beloof, beloven, je hebt belooft.

Wat zeggen mensen snel ok belooft. Of JA op hun trouwdag ik beloof je trouw tot de dood.
Dat wordt overigens niet vaak meer gevraagd aan het bruidspaar door de burgelijkestand .
Waarschijnlijk gaan ze er daar ook al vanuit dat dat een loze belofte is.

Wat het met je doet als de gene die je trouw hebt beloofd tot de dood je zal scheiden van elkaar,  je na jaren verteld dat ie al zo'n 2 jaar niet van je houd. Is niet te bevatten tenzij je het zelf hebt mee gemaakt.

Het breekt al het geen wat goed is in jezelf af, of moet ik zeggen het scheurt in tot net op het uiterste puntje.
Dood ga je er namelijk niet aan.

Het is wel dat het je een rugzak vol in je leven geeft. Een rugzak met weinig goed.

Misschien denken jullie nu van wow waar gaat dit heen? Nou niet ver. Niet veel verder dan mijn eigen ervaring.

Dit rugzak die gevuld zit met: zorg, verdriet, afkeuring, wantrouwen, geknakte kinderen, afschuw van je eigen lichaam, en wat al niet meer. Leeg je niet zomaar, ook niet als je een andere partner krijgt. Ik weet dat die rugzak met rotzooi dan juist zwaarder gaat wegen, om de simpele reden dat alles wat in de rugzak zit, veilig weg geborgen, gaat dan weer open, je moet namelijk weer kunnen leven zonder zorg, verdriet, afkeuring, wantrouwen, afschuw van je zelf moet om gekeerd worden naar geloof in de ander dat je het wel waard bent.

Je kinderen moeten zich ook weer durven geven, omdat hun papa is vertrokken, en wie zegt dat deze papa figuur ook niet weer gaat. Je kinderen worden gesplitst tussen hun Papa en deze man in hun leven waar ze vaak meer mee om moeten gaan omdat ie bij hun woont.

Wat is mijn punt voor vandaag?

Denk na voor je een belofte doet, denk na als je je nieuwe geluk in je leven haalt, omdat het ook je kinderen kapot kan maken. Want wat als je belofte weer wordt verbroken.

Hoe bijzonder is het het dat God NOOIT Zijn belofte breekt. Hij geeft misschien niet altijd wat je van Hem vraagt, dat neemt niet weg dat ie niet bij je is en het BESTE met je voor heeft.

Jij geeft je kinderen ook geen dingen die ze willen hebben maar waarvan jij weet dat het niet goed voor ze is, toch?Blijf dichtbij je Maker.

2 opmerkingen:

Alita zei

Dank je wel voor het schrijven van deze eerlijke blog!

Look Around The Corner zei

Dank je wel :)