LEKKER EN SIMPEL: ITALIAANSE OVENSCHOTEL
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: we houden van ovenschotels! En daarom weer eens een recept voor een ovenschotel, want dat was al weer even geleden. Deze lekkere ovenschotel bevat onder andere aardappelschijfjes, Italiaanse groenten, gehakt en kruiden.
Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min. + 15 min in de oven
Tijd: 25 min. + 15 min in de oven
Benodigdheden:
- 400 gram Italiaanse groenten (prei, courgette, tomaat, paprika enz)
- 400 gram aardappels
- 200 gram gehakt
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 120 ml water
- flinke scheut kookroom
- 1 eetlepel basilicum
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- 1 teentje knoflook
- snuf peper en zout
- handje geraspte kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snijd de aardappels in plakjes. Kook de aardappel schijfjes voor, zodat ze zo goed als gaar zijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten en een fijngeperst teentje knoflook circa 5 minuten aan.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snijd de aardappels in plakjes. Kook de aardappel schijfjes voor, zodat ze zo goed als gaar zijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten en een fijngeperst teentje knoflook circa 5 minuten aan.
Maak ondertussen eventueel het gehakt aan met bijvoorbeeld gehaktkruiden. Als de groenten een beetje zacht zijn geworden, voeg je het gehakt toe en bak je deze rul. Voeg daarna het blikje tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg vervolgens het water, de kookroom en de kruiden toe en roer alles goed door.
Voeg eventueel nog extra kruiden toe zoals een flinke snuf komijnpoeder. Laat dit circa 5 minuten pruttelen.
Doe de gehakt-groentesaus in een ingevette ovenschaal. Verdeel de voorgekookte aardappelschijfjes er overheen en als laatste wat geraspte kaas. Zet de ovenschotel voor circa 15 minuten in de oven. Na circa 15 minuten is je Italiaanse ovenschotel klaar!
1 opmerking:
Dank. Echt lekker!
Een reactie posten