Recept voor het weekend

BLOEMKOOLOVENSCHOTEL MET HAM

 photo IMG_1120_zps3bab8e17.jpg
Vandaag hebben we een echt Hollands recept voor jullie, namelijk: bloemkoolovenschotel met kaassaus, ham en aardappel. Vroeger was dit echt mijn favoriete recept en ik was dan ook dolblij als mijn moeder deze ovenschotel maakte. Maak vooral een grote portie, want de volgende dag is deze ovenschotel nog lekkerder!
Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min. + 30 min. in de oven
Benodigdheden:
  • 200-250 gr bloemkool
  • 400 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • zout/peper
  • 50 gram geraspte kaas
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 50 gram hamreepjes of spekreepjes
Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 220 graden. Kook de bloemkool circa 6-8 minuten. Maak de kaassaus: smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Meng de bloem goed door de boter en laat dit 1 minuut bakken. Voeg vervolgens beetje voor beetje de melk toe. Voeg pas nieuwe melk toe als de melk in de pan is opgenomen. Ga zo door totdat je melk op is. Voeg vervolgens de geraspte kaas en een snufje zout en peper toe. Goed mengen. Als de kaas is gesmolten, voeg je de hamreepjes toe en is je saus klaar. (gebruik je nou spekreepjes? Dan moet je die eerst even krokant bakken in de pan). Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over een ovenschaal. Verdeel hier de bloemkool overheen. Verdeel daarna de rest van de aardappelschijfjes over de bloemkool. Als laatste verdeel je de kaassaus over het geheel en strooi je eventueel nog een beetje geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel voor circa 30 min. in de oven
 photo IMG_1124_zpsde18bebc.jpg
 photo IMG_1123_zps079a3460.jpg

Geen opmerkingen: