Recept voor het weekend

Neem een courgette, een ui, een teentje knoflook, 10 gr boter/margarine/ olie, creme fresh/ alpro soja room, en wat bieslook en zoute spek, kippen bouillon, en 750 ml water.

Bak de zoute spek uit in wat boter/margarine/ olie.

Haal de spek uit de pan en zet het apart.

Schil de ui, knoflook en courgette. En snijd dit in stukken. Bak dit nu voor een paar minuten in het vet van de spek. Voeg nu de bouillon toe en het water. Laat de courgette, ui en knoflook koken tot dat het gaar is.

Maak met een staafmixer de courgette, ui en knoflook tot puree. Als laatste voeg je de creme fresh/ soja room toe.

Warm dit even mee.

Vul nu de kommen met soep, doe wat spekjes boven op de soep en wat fijn gesneden bieslook. Bak eventueel een stokbroodje in de oven. Voor koemelk en Lactose vrij kun je de afbak broodjes kopen van AH Euroshopper.


Zo heb je in een handomdraai een heerlijke koemelkvrij en lactose vrij soepje gemaakt, wanneer je bakt met olie, en de soja room.

Eet Smakelijk.

1 opmerking:

Lieneke van Vuuren zei

Mmm, ga ik even onthouden...