Dat raakt.

Bij de groep Van hart tot hart hebben we het over vriendschap. Opeens realiseer ik me wat het met je doet als je denkt een vriend te hebben, maar dat blijkt niet echt.

Vriendschap volgens wikipedia is :

Vriendschap is een nauwe (over het algemeen niet-seksuele) relatie of verhouding tussen twee of meerdere mensen waarbij het geslacht geen rol speelt. Een vriendschap is dus mogelijk tussen man en vrouw maar ook tussen twee mannen of twee vrouwen. Het belangrijkste waarop een goede vriendschap gebouwd is, is vertrouwen en onvoorwaardelijkheid. Iemand met wie men vriendschap heeft noemt men een 'vriend' of 'vriendin'. Synoniemen zijn 'kameraad', 'kornuit', 'makker', 'maat', 'gabber', 'slapie', 'mattie' of 'bro' (afgeleide van brother, oftewel broeder).
Vriendschappen worden gesloten. Met woorden, zoals kinderen dat doen ('zullen we vriendjes worden?'), of zonder. Vrienden helpen elkaar en aanvaarden meer van elkaar dan andere relaties. Ook dat wat men als vrienden of vriendinnen voor elkaar doet wordt vriendschap genoemd. Bij een belangeloze vriendschap kijkt de één naar wat de ander nodig heeft en plaatst hij zijn eigen belangen/verlangens op de achtergrond.


Bijbels gezien wordt het omschreven als: sterven voor de ander, dat wil niet zeggen dat je dood moet gaan, maar wel dat je dingen moet doen of je dat nu wilt of niet.

Je luistert naar elkaar, bemoedigd, huilt en lacht met elkaar.

Over dat bemoedigen wil ik het nog even hebben.

Ik las gisteren een artikel in de krant over een man in Minneapolis MN die in de afgelopen herfst zijn vrouw heeft verloren, en nu 5 van zijn 7 kinderen door een brand in zijn huis.

Hoe moet die man zich voelen, zou hij het verhaal van Job kennen?

Ik heb besloten een 'actie'op te zetten. Om deze man een kaart te sturen.

Zoals we het hadden over dat juist Christen vrienden je teleur kunnen stellen in vriendschap. Zo wordt ik nu weer opnieuw bepaald bij het feit dat mensen wel zeggen, maar niet doen. Teleurstellend.

Juist bij mijn zussen in de Heer had ik reactie verwacht om deze man een kaart te sturen om hem Gods liefde te laten zien, in zijn voor mij denk ik uitzichtloze situatie.

Verkeerd gedacht denk ik :)

http://www.startribune.com/local/minneapolis/245522591.html#Bp8Gdh6xu6e5pvTP.01

2 opmerkingen:

crochetcookingandmore zei

Wat bedoel je hier precies mee?

Look Around The Corner zei

hier bedoel ik mee dat vriendschappen anders af kunnen lopen dan dat je gehoopt had. En dat je een vriendschap kan laten zien door kleine dingen. Of Gods liefde. Zoals in het geval van deze meneer die zijn 5 kinderen kwijt is geraakt in de brand. Een kaartje sturen naar deze man is een kleine moeite maar laat wel veel zien.