Rond Kerst........

Rond de Kerst moet ik vaak denken aan mensen die alleen zijn, mensen die na jaren alleen zijn omdat hun partner is overleden, jonge mensen die alleen zijn met kleine kinderen om wat voor reden dan ook.
Mensen in de gevangenis, om wat voor reden dan ook.

                                                            Bron:Google


Maar wat kan ik doen voor deze mensen??? Wat zou nu werkelijk zinvol zijn??

Ik kan me herinneren, toen de vader van mijn kinderen ons verliet, dat er zoveel lieve mensen om me heen waren die me uitnodigden met de Kerst en Oud en Nieuw. Maar ergens diep van binnen, had ik gewenst dat ze het niet hadden gedaan. Het deed zo'n pijn, ik daar alleen met mijn kinderen, hun als gezin.

Waarna ik het jaar erop had besloten, alleen te blijven met Kerst en Oud en Nieuw.
Mensen boden het aan hoor of ik wilde komen. Als ik dan zei dat ik liever alleen bleef snapte ze dit niet.

Dus waar doe ik nu goed aan denk ik dan?

Soms is het zo goed om even alleen te zijn. Alleen met je gedachten, je gevoel, je plannen en je dromen.

En waarom vragen mensen altijd rond Kerst, of denken mensen altijd rond Kerst aan een ander?

Terwijl die alleenstaande vader of moeder, of die oude man of vrouw die zijn vrouw of man heeft verloren, of die gevangenen er het hele jaar zijn.

Niemand gelooft in God en Jezus, maar we vieren wel allemaal Kerst? Waarom als je het hele jaar roept dat God en Jezus niet bestaan, waarom vier je dan Kerst.

Waarom sturen we met Kerst iedereen een kaart terwijl we dat het hele jaar niet doen.

Waarom???

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties op deze vragen.


4 opmerkingen:

Wendy Born zei

Dat zijn een heleboel vragen Eve in je blogbericht. Eerlijk gezegd heb ik op de meeste geen antwoord. Ik vraag het me ook wel eens af waarom mensen juist rond de kerstdagen aan elkaar denken en de rest van het jaar niet.
Ik denk wel dat het soms in kleine dingen zit: even iemand een schouderklopje geven, even bij iemand langs gaan die het moeilijk heeft of die eenzaam is. De wereld zou er een stuk mooier uitzien wanneer mensen dit het hele jaar door zouden doen.

Zelf stuur ik al een paar jaar geen kerstkaarten meer rond. Ik vind het persoonlijk leuker om het hele jaar door kaarten te sturen wanneer ik het op mijn hart heb en niet omdat het 'moet'.

Look Around The Corner zei

klopt veel vragen, maar het is me op gevallen dat mensen er nu wel over na denken. Wat je zegt de wereld zou er een stuk mooier uit zien als we het hele jaar ons zo gedragen als met de kerst.

Anoniem zei

Dank je wel voor dit bericht. Al werp je een hoop vragen op ... het zet mij aan het denken. laten we het hele jaar door licht verspreiden, door kleine dingen te doen voor een ander. Niet alleen met kerst of in december. Zelf stuur ik tegenwoordig naar mijn vrienden met Pasen ook een kaart :-) Met gezegende Paasdagen.

Liefs.

Look Around The Corner zei

ik heb de hele dag reacties op mijn bericht gehad. En ik denk dat ik weet waarom iedereen juist met kerst er voor andere is.

We zijn onbewust geboren, met de blijdschap dat God zijn Zoon aan ons gegeven heeft. Ergens diep van binnen bij iedereen, is daar toch iets dat weet hoe het kerst feest zit.